İstanbul Teknik Üniversitesi İle İşbirliği Protokolü İmzalandı

İstanbul Teknik Üniversitesi İle İşbirliği Protokolü İmzalandı

30.03.2021 1256

İstanbul Teknik Üniversitesi ile Okulumuz Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi Müdürlüğü arasında "Bilimsel, Sosyal, Kültürel ve Sanatsal İşbirliği Protokolü" imzalandı. Beş yıl geçerli olacak protokolü, taraflar adına İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail KOYUNCU ile Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yusuf ALTUNBAŞ imzaladı.

Protokol, Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi'nde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin İstanbul Teknik Üniversitesi ile Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi tarafından ortaklaşa uygun görülecek bilimsel çalışma, araştırma ve projelerine İstanbul Teknik Üniversitesi'nin uygun göreceği yer ve zamanlarda ziyaret etmelerini, yararlanmalarını kapsamaktadır.

Protokol Kapsamında;

1-Lise tarafından önerilen derslerden üniversite tarafından uygun görülen konu, yer, zaman ve şartlarda öğretim elemanları tarafından öğretmen ve öğrencilere sunumlar yapmak.

2-Öğrenci, öğretmen, veli ve paydaşlara yönelik tertip edilecek eğitici ve öğretici seminer, panel ve konferanslar için akademik personel temini konusunda destek vermek.

3-Üniversite tarafından uygun görülen konu, yer, zaman ve şartlarda öğretmenlerinin mesleki gelişimine yönelik seminer yapmak.

4-Lise'nin 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencilerine Lise tarafından önerilecek konularda bilimsel çalışmalara yönelik program ve proje hazırlanması hususunda üniversite tarafından gerekli bilimsel danışmanlık yapmak.

5-Lise öğrencilerine üniversite tarafından uygun görülen konu, yer, zaman ve şartlarda üniversitenin sahip olduğu imkânlarından yararlandırmak.

6-"Bilim Danışma Kurulu" oluşturmak gibi konularda işbirliği yapılacaktır. Okulumuza hayırlı olsun.

30-03-202130-03-202130-03-202130-03-2021