Kanada Akademik Ortaklık ve Üniversite Protokolleri (İTÜ, YTÜ, TAÜ)

Kanada Akademik Ortaklık ve Üniversite Protokolleri (İTÜ, YTÜ, TAÜ)

Okulumuz Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi Kanada Akademik Ortaklık Protokolü (Academic Partnership Agreement) ile  İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Türk Alman Üniversitesi (TAÜ) işbirliği protokolleri imzalamıştır.

05.07.2021 940

1-Kanada Akademik Ortaklık Protokolü (Academic Partnership Agreement)

Kanada Nova Scotia Eğitim Bakanlığı ile Okulumuz Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi´si  arasında "Akademik Ortaklık Protokolü" imzalandı. Protokol gereği; Öğrencilerimiz Dünya'nın en iyi 3 eğitim ülkesinden biri kabul edilen Kanada'nın Nova Scotia Bölgesindeki okullarda aylık, dönemlik veya yıllık öğrenci değişim programlarına katılabilecekler, 13. Sınıf Değişim Programlarıyla Kanada'dan ikinci diplomayla yurda dönebilecek ya da sınavsız geçiş haklarını kullanarak Üniversite eğitimlerini Kanada Hükümetinin sadece kendi vatandaşlarına uyguladığı burs ve yerleştirme imkanlarıyla tamamlayabilecekler.

 Her yıl Dünya'nın 54 ülkesinden bin 500'ün üzerinde öğrencinin program kapsamında geldiği Kanada, Dünyanın en iyi eğitim veren üç ülkesinden biri olarak kabul ediliyor ve öğrenciler için güvenli sosyal yaşantısı ile öne çıkıyor. Kanada Nova Scotia Eğitim Bakanlığı'na bağlı koordinatörlerin rehberliğinde alacakları eğitim, hafta sonları gönüllü ailelerle birlikte şehir merkezlerinde yapacakları kültür gezileri ve tüm seyahatleri boyunca velilerimize ve öğrencilerimize kendilerini daha da güvende hissettirecek geniş kapsamlı bir sağlık sigortası sayesinde Nova Scotia Uluslararası Öğrenci Değişim Programı, Nişantaşı Nuri Akın Anadolu öğrencilerinin geleceğine büyük katkı sağlayacak, unutulmaz bir deneyime dönüşüyor

Kanada Uluslararası Öğrenci Değişim Protokolü :

Uluslararası Öğrenci Değişim Programı kapsamında öğrencilerimiz dönemlik ya da tam bir eğitim-öğretim yılını kapsayacak şekilde Kanada Nova Scotia'da eğitim alabilecek ve Kanada'da eğitim aldıkları süre zarfında karne notları ülkemize döndüklerinde denk sayılacaktır. 12. sınıf öğrencileri tam bir eğitim öğretim yılı için Kanadayı tercih ettiklerinde ise Kanada'da eğitimlerini sürdürebilecek, Kanada'da lisans eğitimi almak isterlerse Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Liseli  olmanın avantajlarını bir kez daha hissederek, Kanada'nın normalde yabancı öğrencilere sağlamadığı burs ve lisans yerleştirme imkanlarından bu ülke vatandaşları gibi yararlanabileceklerdir.  Yeterli koşulları sağlayan öğrencilerimiz Kanada Devlet lisesi diplomasını alma hakkına sahip olarak Kanada'da üniversitelerde okuma şansını elde edebilecek, bu süreç sonrası ister Türkiye'deki üniversitelerine dönecek isterlerse Kanada'daki lisans eğitimlerine devam edebilecekler.

2-İstanbul Teknik Üniversitesi İle İşbirliği Protokolü

İstanbul Teknik Üniversitesi ile Okulumuz Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi Müdürlüğü arasında "Bilimsel, Sosyal, Kültürel ve Sanatsal İşbirliği Protokolü" imzalandı. Beş yıl geçerli olacak protokolü, taraflar adına İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail KOYUNCU ile Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yusuf ALTUNBAŞ imzaladı.

Protokol, Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi'nde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin İstanbul Teknik Üniversitesi ile Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi tarafından ortaklaşa uygun görülecek bilimsel çalışma, araştırma ve projelerine İstanbul Teknik Üniversitesi'nin uygun göreceği yer ve zamanlarda ziyaret etmelerini, yararlanmalarını kapsamaktadır.

Protokol Kapsamında;

1-Lise tarafından önerilen derslerden üniversite tarafından uygun görülen konu, yer, zaman ve şartlarda öğretim elemanları tarafından öğretmen ve öğrencilere sunumlar yapmak.

2-Öğrenci, öğretmen, veli ve paydaşlara yönelik tertip edilecek eğitici ve öğretici seminer, panel ve konferanslar için akademik personel temini konusunda destek vermek.

3-Üniversite tarafından uygun görülen konu, yer, zaman ve şartlarda öğretmenlerinin mesleki gelişimine yönelik seminer yapmak.

4-Lise'nin 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencilerine Lise tarafından önerilecek konularda bilimsel çalışmalara yönelik program ve proje hazırlanması hususunda üniversite tarafından gerekli bilimsel danışmanlık yapmak.

5-Lise öğrencilerine üniversite tarafından uygun görülen konu, yer, zaman ve şartlarda üniversitenin sahip olduğu imkânlarından yararlandırmak.

6-"Bilim Danışma Kurulu" oluşturmak gibi konularda işbirliği yapılacaktır. 

3- Yıldız Teknik Üniversitesi İle İşbirliği Protokolü

Yıldız Teknik Üniversitesi ile Okulumuz  Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi Müdürlüğü arasında "Bilimsel, Sosyal, Kültürel ve Sanatsal İşbirliği Protokolü" imzalandı. Protokol kapsamında;

a) Okulumuzun ihtiyaç duyabileceği hizmet içi eğitim, eğitimin alt yapısının iyileştirilmesi, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programının zenginleştirilmesi, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi veya eğitim öğretim desteği sağlanması konularında Üniversite tarafından uzmanlık desteği sağlanacaktır. Bu kapsamda Üniversite öğretim elemanlarınca Okulumuzda taraflarca uygun görülecek koşullarda veri toplanabilecek, araştırma yapılabilecektir.

 

b) Okulumuz öğrencilerinin Üniversite'nin akademik ve araştırma birimlerini ziyaret etmesine ve birimlerde bulunan laboratuvarların kullanılmasına Üniversite tarafından uygun görülen şartlarda imkân tanınacaktır.

 

c) Üniversite'de ortaöğretime yönelik fen ve matematik alanları öğretmen yetiştirme programlarında öğretmenlik uygulaması ve okul deneyimi derslerine devam eden öğretmen adaylarının stajlarını taraflarca belirlenecek kapsam ve koşullarda Okulumuzda yapılmasına imkân verilecektir.

 

d) Lise öğrencileri ve öğretmenleri, Üniversite kütüphanesinden kitapları yerinde inceleyerek veya masrafı kendilerince karşılanmak suretiyle fotokopi çektirerek yararlanabilecektir.

 

e) Taraflarca uygun görülen konu, yer, zaman ve şartlarda Üniversite öğretim üyeleri tarafından Lise öğrencilerine ders verilecektir.

 

f) Okulumuzda bilim eğitimini geliştirmek amacıyla yapılacak çalışmalarda oluşturulacak komisyonlara Üniversite tarafından uygun görülen şartlarda personel desteği sağlanacaktır. Aynı zamanda Üniversite Öğretim Üyelerinin kendi alanlarına yönelik Okulumuzda ki derslerede proje, seminer vb. çalışmalar yapmaları sağlanacaktır.

 

g) Okulumuz öğrencilerinin, Üniversite'nin düzenleyeceği bilim, spor ve kültürel etkinliklere katılmasına ve uygun görülen etkinliklerde Üniversite'den Lise'ye konuşmacıların gelmesine imkân sağlanacaktır.

 

h) Üniversite ve Okulumuz tarafından ulusal veya uluslararası kaynaklardan finanse edilmek üzere Avrupa Birliği tarafından eğitim, iş deneyimi ve sportif aktivite gibi alanlarda kişilerin kendilerini geliştirmeleri için hazırlanacak Erasmus+ (Erasmus Plus) ve İSTKA, ulusal kalkınma planı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla ortak proje önerileri hazırlanması, yürütülmesi, uluslararası programlara birlikte proje sunulması hususlarında taraflarca uygun görülen çerçeve ve kapsamda iş birliği yapabilecektir.

 

i) Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebi dâhilinde Üniversite ve Lise arasında bilim eğitimi alanında işbirliğini geliştirmek amacıyla mühendislik ve uygulamalı bilim eğitiminin geliştirilmesi (STEM), Lise öğretim programlarının uluslararası akreditasyonu gibi çalışmaların yanı sıra bu konulara katkıda bulunabilecek insan kaynağının yetiştirilebilmesi için Lise ve Üniversite arasında işbirliği yapılacaktır.

 

i) Pandemi süreci ve sonrasında Üniversite  Öğretim Üyeleri tarafından  uzaktan eğitim ve diğer alanlarada yapılacak olan  anket, proje ve seminer çalışmalarında Okulumuz Öğretmen ve Öğrencileri ile işbirliği yapılarak katılım sağlanacaktır.

 

4- Türk-Alman Üniversitesi İle İşbirliği Protokolü

a-Bilimsel çalışmalar, araştırma ve projelerin yürütmesi, Türk-Alman Üniversitesi Rektörlüğü'nün uygun göreceği yer ve zamanlarda laboratuvar, kütüphane, konferans salonu, spor salonu gibi sosyal tesislerinden yararlanabilecekler,

b-Her öğretim yılında lise öğrencilerimize bilimsel çalışmalara yönelik program ve proje hazırlanması hususunda TAÜ tarafından gerekli bilimsel danışmanlık yapılabilecek,

c-Lisemizin önerdiği derslerden TAÜ tarafından uygun görülen konu, yer, zaman ve şartlarda öğretim elemanları tarafından öğretmen ve öğrencilere sunumlar yapılabilmesi,

d-Öğrenci, öğretmen, veli ve paydaşlara yönelik organize edilecek eğitici ve öğretici seminer, panel, yarışma ve konferanslar için akademik personel temini konusunda destek verilebilmesi,

e-Lisemizin ihtiyaç duyabileceği hizmet içi eğitim ve öğretim süreçlerine destek olmak, öğretim programlarının zenginleştirilmesi, projelerin nitelik olarak iyileştirilmesi çalışmalarına katkıda bulunmak, gerektiğinde uzman ve yaz okulu eğitim desteği sağlanabilmesi,

f-Öğrencilerimizin TAÜ kütüphanelerinden ve bilimsel yayınlara erişimlerini sağlanması, TAÜ'de gerçekleşen konferans ve seminerlere TAÜ'nün uygun göreceği sayıda öğrencimizin katılımının sağlanması,

g-TAÜ laboratuvarlarına şartları TAÜ tarafından belirlenen gözlem çalışmaları yapmak üzere misafir öğrenci kabul edilmesi, Okulumuz laboratuvarlarında yapılamayan deneylerin TAÜ laboratuvarlarında yapılmasının sağlanması,

h-Eğitim, öğretim ve yönetimde verimliliğin artırılması, kalitenin yükseltilmesi ve sürekli gelişimin sağlanması için TAÜ öğretim üyelerinin önerilerine göre eğitim-öğretim çalışmalarının yürütülmesi,

faaliyetlerinin gerçekleşmesi sağlanacaktır.

30-03-202105-07-202101-03-2021