Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesine Hoş Geldiniz!

Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesine Hoş Geldiniz!

26.07.2021 961

Sevgili Öğrencilerimiz;

Gelişen ve değişen bilim-teknoloji dünyasında, sizleri başarılı bir geleceğe sağlam adımlarla taşımamız adına bizlere güvenerek, gelecekte önder olma ve dünyaya yön verme hedefi ile her geçen gün tercih edilebilirliği artarak devam eden eğitim kurumumuzu seçtiğiniz için sizlere teşekkür ediyor, Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi Ailesine hoş geldiniz, diyoruz.

Eğitim; bireylere bilgiler öğretme amacının yanında bu bilgileri kullanma, yeni durumlara uyarlama ve yaşama aktarma amaçları doğrultusunda şekillenmektedir. Geleceğimizi ve ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimizi, iyi yetişmiş birer fert olarak, modern bilime dayalı, bilgiyi üreten ve bu bilgileri gelişen teknoloji ile ekonomik yararlılığa çeviren, öz güveni yüksek bireyler olarak yetiştirmede en büyük görev bizlere düşmektedir.

Akademik eğitimin yanında biz öğretmenlerinizin amacı; sizleri Türk milletinin millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan, geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına saygılı, bireysel farklılıkları zenginlik kabul eden; ırk ve cinsiyet ayrımı yapmayan, ötekileştirmeyen; bu değerlerle donatılmış ve bunları davranış haline getirmiş kendine güvenen; bilimde ve ahlakta öncü idealist gençlik olarak yetiştirmektir.

Siz kıymetli öğrencilerimize düşen vazifenin de çok çalışmak ve kendinizi mümkün olan en üst düzeyde yetiştirmek olduğunu ifade etmek isteriz.

Sayın Velilerimiz;

Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi yönetimi olarak hayattaki en değerli varlıklarınız olan evlatlarınızın bizlerle geçirecekleri eğitim öğretim hayatlarında, onları sizlerin birer emaneti olarak görüp onlara hak ettikleri en güzel eğitim öğretim ortamını sunma gayretinde olacağımızdan emin olmanızı isteriz. Eğitimin amacı; bütün öğrencileri aynı biçimde düşündürmek ve yetiştirmek değil, her bireyin kendi kişiliğini en iyi ortaya koyacak biçimde yetiştirmektir. Bugün artık eğitim, bireyin kişisel gelişimini ön plana çıkaran ve ona göre yönlendirme yapan bir anlayış içindedir. Bizim çalışmalarımızın başarıya ulaşması sizlerin bizlerle beraber hareket etmenizle mümkün olacaktır. Bu süreçte sizlerin her türlü destek, öneri ve eleştirilerinize açık olduğumuzu ifade eder, 2021/2022 Eğitim Öğretim yılının hayırlı olmasını, güzellikler ve başarılar getirmesini temenni ederiz.

                                                                                                                                                                                                                  Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi Müdürlüğü