Okulumuzda AP (Advanced Placement) Dersleri Başladı

Okulumuzda 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında AP (Advanced Placement) uluslararası program kapsamında ENGLISH LANGUAGE AND COMPOSITION ve CALCULUS AB dersleri açıldı.

15.01.2023 1162

College Board tarafından düzenlenen Advanced Placement (AP) (İleri Düzey Yerleştirme) Programı; öğrencilere, henüz lisedeyken üniversite seviyesinde dersleri alma ve sınavlara girme imkânı sağlar. Dünya çapındaki bir çok üniversite AP'yi tanımakta ve notlar kredi olarak öğrencinin hesabına işlenip daha ileri seviye dersler alınmasını sağlamaktadır.

Öğrenciler AP dersleri aracılığıyla eleştirel düşünme, sağlam argümanlar oluşturma ve çok yönlü düşünme becerilerini kazanırken bir yandan da hayata hazırlanırlar. AP dersleri almış olmak; yurt dışı üniversite başvurularında öğrencinin kendisine yüksek hedefler koyduğunu, zorlu bir müfredatın altından kalkabildiğini gösterir. Yapılan araştırmalar, AP sınavlarında 3 ve üzeri puan alan öğrencilerin, üniversitede AP öğrencisi olmayanlardan daha yüksek akademik başarı kazandıklarını göstermektedir.

AP'yi Kabul Eden Üniversiteler

ABD'de: https://apstudents.collegeboard.org/getting-credit-placement

ABD dışındaki Üniversiteler

Türkiye'deki bazı vakıf üniversiteleri

Küresel olarak tanınmıştır.

ABD ve Kanada başta olmak üzere; 60' tan fazla ülkede 4.000'den fazla üniversite kabul için AP sınavı puanlarını, ders kredilerini veya ileri düze y yerleştirmeyi kullanmaktadır.

Özenle tasarlanmıştır.

AP dersleri; öğrenci merkezli ve titiz bir metodolojiyle, üniversite başlangıç seviyesine uygun olarak tasarlanmıştır.

AP dersleri, mevcut müfredat ve standartlara uyum sağlayabilecek esnekliktedir.

Uluslararası okullar AP'yi neden kabul ediyor?

Bir üst eğitime hazırlar.

AP, öğrencilerin kendi yollarını seçmelerini sağlar. AP, çalışılan konuya olan ilginin önemli bir göstergesidir. Biyoloji ve çevre bilimlerinden AP sınavına giren öğrencilerin %20.3'ü biyolojik ve biyomedikal bilimler alanında uzmanlaşırken toplam bir grup öğrencinin sadece %8.4' ü bu alanlar da uzmanlaşmıştır.

Erişilebilirdir.

AP maliyetleri, hem öğrenci hem de okullar için uygun seviyelerdedir.

Yenilikçidir.

AP içerikleri, eğitimde öncü ve yenilikçi çizgidedir.

AP Dersleri ve Sınavları

AP; 7 disiplin ve 38 dersiyle, üniversite düzeyinde ve uluslararası düzeyde kabul gören bir müfredat programıdır.

Sanat

AP Latin

AP İspanyolca Dili ve Kültürü

AP İspanyol Edebiyatı ve Kültürü

-AP programına her yıl güz döneminde kayıt yapılır ve AP sınavları takip eden Mayıs ayında iki hafta boyunca uygulanır.

-AP puanı, sınavın açık uçlu ve çoktan seçmeli bölümlerindeki sınav sonuçlarının toplamından oluşur.

-ABD'deki ve Kanada'daki çoğu üniversite, 3 ve üzeri notları krediden düşerek öğrencilerin üniversiteye girdikten sonra eş değer dersi atlamasına imkân sağlar.