Vizyon ve Misyonumuz

Cumhuriyet değerleri ve Atatürk İlkeleri'ne bağlı, Milli ve Manevi değerlerinden aldığı güçle maziden atiye uzanan, ülkemizi muasır medeniyetler düzeyine taşıyacak, ilim ve irfanı gönül ve vicdanla harmanlayacak, ahlaklı, hoşgörülü, insani erdemleri kendinde toplayan, yaşam disiplinini bilim-sanat-spor sacayakları üzerinde inşa eden ve sürdüren, ülkemizin ve dünyanın saygın kurum ve kuruluşlarında önder ve lider rolü üstlenecek, insan hakları, sürdürülebilir ekoloji gibi evrensel ortak değerlere duyarlı ve saygılı,  dijital dünya normlarını anlayan ve gelişmesine katkı sunan, çağdaş, bağımsız ve vatansever genç nesilleri yetiştirmektir.

22.08.2016 8455

Vizyonumuz

● Toplumun, eğitim düzeyini ve böylece yaşam kalitesini yükseltmek amacı ile eğitim ve öğretimi en üst düzeyde, bilimsel teknikleri kullanarak sunmak.

● Öğrencileri; duymaya, düşünmeye, özellikle araştırmaya yöneltmek, yeni bilgi ve uygulamaları geliştirip desteklemek.

● Arkadaşlık ilişkilerini, insan sevgisini geliştirmek, sorumluluk alabilecek 'Ben'i yaratmak ve yaşatmaktır.

Misyonumuz

● Eğitimde mükemmellik,

● Seçkin öğretmen kadrosu ile öğrenci-veli memnuniyeti ve mutluluğu yaratmak

● Tarihi doğal örgüsü ile ülkemizde seçkin ve örnek bir eğitim kurumu olmaktır.

Değerlerimiz

● Sevgi,

● Saygı,

● Hoşgörü,

● Başarma İnancı,

● Geleceği Yönlendirme,

● Sorumluluk ve paylaşım,

● Ben yerine biz diyebilme,

● Öğrenci merkezli okul olmak.

Nişantaşı Nuri Akın Anadolu lisesi Değerleri, İlke ve Hedefleri:

● Mezunlarımızın iş güçlerini birleştirerek okulumuzu marka yapmak.

● Bölgemiz insanlarının tamamının en az lise düzeyinde öğrenim almalarını sağlamak.

● Mezunlarımızın bireysel yeteneklerinin geliştirilmesini sağlamak, öğrenci merkezli okul olmak.

● Kendi kendine yetebilen okul olmak.

● Fakülte ve Meslek Yüksek Okullarının açılmasına öncülük ederek, ilçemize kazandırmak

Neden Nuri Akın´lıyız Neden Nuri Akın Anadolu Lisesi

• Başarının değişmez anahtarı

• Kalitenin adresi

• İyi bir sonuç için iyi bir başlangıç

• Öğrencilerinin değerli olduğunu hissettiği için

• Öğretiminde hayata dair bakış açısı kazandırdığı için

• Güçlü öğretmen kadrosuna sahip olduğu için

• Atatürk ilke ve inkılapları vazgeçilmez değerlimiz olduğu için

• Sevginin bilginin ve saygının öğretmen ve öğrencinin en temel değeri olduğu için

• Analitik düşünceye önem verdiği için

• Duymaya düşünmeye anlamaya yorumlamaya saygıya önem verdiği için

• Vatanımızı her şeyden üstün tuttuğumuz için

• Bilgiyi öğrenmeyi en önemli değer kabul ettiğimiz için

• Sevgili Nuri Akın Anadolu Lisesi öğrencileri;       Güneş olup doğdun üzerine Yağmur olup toprağı sulayacak        Yıldız olup gözlerde parlayacak    Çünkü sen yarınların Türkiye'si  olacaksın.