Hazırlık Sınıfı Bulunmayan Okullardan Okulumuza Nakil İsteyen Öğrencilerin Dikkatine

Hazırlık Sınıfı Bulunmayan Okullardan Okulumuza Nakil İsteyen Öğrencilerin Dikkatine

HAZIRLIK SINIFI BULUNMAYAN OKULLARDAN OKULUMUZA NAKİL İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

17.04.2024 1155

Nakil Sınav Duyurusu(Hazırlık Okumayan Öğrenciler)

...

NAKİL İSTEĞİNDE BULUNAN VE HAZIRLIK OKUMAYAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 38/4-a) (Değişik:RG-5/9/2019-30879) Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere,  yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır. Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. 

(7) (Değişik:RG-2/9/2020-31232) Hazırlık sınıfı bulunmayan okulların 9, 10, 11 ve 12 nci sınıflarından hazırlık sınıfı bulunan okulların aynı sınıflarına nakil şartlarıyla birlikte yeterlilik sınavına bağlı olarak nakil yapılır. Bu kapsamda başvuruda bulunan ve nakil şartlarını taşıyan tüm öğrenciler emsallerinin bulundukları sınıf seviyesi dikkate alınarak bu Yönetmelik kapsamında nakil başvurularının değerlendirildiği gün yeterlilik sınavına alınırlar. Yeterlilik sınavında başarılı olan öğrencilerin onay işlemleri açık kontenjana ve merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılır. Başarısız olanların başvuruları ise reddedilir.

Hazırlık sınıfı bulunmayan okullardan okulumuza nakil başvurusu yapan öğrencilerimizin nakil başvurularının değerlendirildiği gün (Ekim ayı sonuna kadar, başvuru yaptığı haftanın Cuma gününde) Saat:11.00’da okulumuzda yeterlilik sınavına (İngilizce okuduğunu anlama, dinleme, yazma ve konuşma becerileri ile Hazırlık Sınıfı Türk Dili ve Edebiyatı dersi) girmek üzere hazır olmaları gerekmektedir.