Okul Müdürümüz Sayın Yusuf ALTUNBAŞ'ın 2022/2023 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Okul Müdürümüz Sayın Yusuf ALTUNBAŞ'ın 2022/2023 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

11.09.2022 687

2022 - 2023 Eğitim Öğretim yılına ulaşmanın sevinci ve heyecanı içindeyiz. Yeni Eğitim Öğretim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını, sağlık, mutluluk, başarı ve hayırlar getirmesini diliyorum.

Yeni bir eğitim öğretim yılına başladığımız bu zamanda, gelişen ve değişen bilim ve teknoloji dünyasında, sizleri başarılı bir geleceğe sağlam adımlarla taşımamız adına bizlere güvenerek, gelecekte önder olma ve dünyaya yön verme hedefi ile her geçen gün  tercih edilebilirliği artarak devam eden eğitim kurumumuzu seçtiğiniz için yeni kayıt yaptıran öğrencilerimize teşekkür ediyor, yine göreve başlayan Öğretmenlerimize Nişantaşı Nuri Akın Anadolu  Lisesi ailesine hoş geldiniz, diyorum,  yeni Eğitim Öğretim yılının huzurlu, güvenli ve kardeşlik ortamı içinde geçmesini temenni ediyorum.

Sevgili öğrenciler;

Gelişen ve değişen dünyada eğitim, bireylere bilgiler öğretme amacının yanında, bu bilgileri kullanma, yeni durumlara uyarlama ve yaşama aktarma amaçları doğrultusunda şekillenmektedir. Geleceğimizi ve ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimizi, iyi yetişmiş birer fert olarak, modern bilime dayalı, bilgiyi üreten ve bu bilgileri gelişen teknoloji ile ekonomik yararlılığa çeviren, öz güveni yüksek bireyler olarak yetiştirme de en büyük görev bizlere düşmektedir.

Bilim ve teknolojinin yanında biz öğretmenlerinizin amacı, sizleri Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan, geliştiren, ailesini, vatanını milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı, ötekileştirmeyen,  bu  değerlerle donatılmış ve bunları davranış haline getirmiş  kendine güvenen bilimde ve ahlakta öncü idealist gençlik olarak yetiştirmektir.

Bu saydığımız işleri yapmak biz öğretmenlerin görevi olup çok değerli gençlerimizi yarınlara hazırlamanın pek kolay olmadığının bilinci ve duyarlılığı içindeyiz. Başöğretmen Atatürk'ün biz öğretmenlere emanet ettiği 'Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır' özdeyişinden hareketle geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi yarınlara nasıl hazırlayabiliriz; sorusunun cevabının iyi bir eğitim ve öğretimle mümkün olacağından hiçbir kuşkumuz yoktur.

Sevgili Öğretmen Arkadaşlarım!

Geleceğimizi ve ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimizi, iyi yetişmiş birer fert olarak, modern bilime dayalı, bilgiyi üreten ve bu bilgileri gelişen teknoloji ile ekonomik yararlılığa çeviren, öz güveni yüksek bireyler olarak yetiştirme de en büyük görev sizlere düşmektedir.

Sayın Velilerimiz!..

Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi yönetimi olarak hayattaki en değerli varlıklarınız olan evlatlarınızın bizlerle geçirecekleri eğitim öğretim hayatlarında, onları sizlerin birer emaneti olarak görüp onlara hak ettikleri en güzel eğitim öğretim ortamını sunma gayretinde olacağımızdan emin olmanızı isteriz. Eğitimin amacı, bütün öğrencileri aynı biçimde düşündürmek, aynı biçimde yetiştirmek değil, her bireyin kendi kişiliğini en iyi ortaya koyacak biçimde yetiştirmektir. Bugün artık eğitim, bireyin kişisel gelişimini ön plana çıkaran ve ona göre yönlendirme yapan bir anlayış içindedir. Bizim çalışmalarımızın başarıya ulaşması sizlerin bizlerle beraber hareket etmenizle mümkün olacaktır.

 Bu duygu ve düşüncelerle; 2022/2023 Eğitim Öğretim yılının sizlere, okulumuza ve yurdumuza hayırlı olmasını cenabı Allah'tan dilerim.

Yusuf ALTUNBAŞ

Okul Müdürü